Azuki
Azuki, også kaldet Adzuki eller aduki, er en rød bælgplante fra og typisk for østlige lande. Specifikt er den hjemmehørende i Himalaya, selvom den senere blev dyrket i Kina og Japan, og den er nu den næstmest forbrugte bælgplante i Japan efter sojabønner.
Azuki, også kaldet Adzuki eller aduki, er en rød bælgplante fra og typisk for østlige lande. Specifikt er den hjemmehørende i Himalaya, selvom den senere blev dyrket i Kina og Japan, og den er nu den næstmest forbrugte bælgplante i Japan efter sojabønner.
Filtrer efter
Sorter efter
Azuki, også kaldet Adzuki eller aduki, er en rød bælgplante fra og typisk for østlige lande. Specifikt er den hjemmehørende i Himalaya, selvom den senere blev dyrket i Kina og Japan, og den er nu den næstmest forbrugte bælgplante i Japan efter sojabønner.
Disse bælgfrugter er meget alsidige i køkkenet, da de bruges i et væld af søde, salte, kolde og varme retter. Azuki er på grund af deres særlige let søde smag til stede i mange opskrifter på typiske orientalske slik, som ingrediens i dejen eller som fyld. De kan også bruges i gryderetter, salater, i form af en paté, sauteret med de grøntsager, du holder allermest af m.m.
Egenskaber af Azuki
- Rig på vegetabilske proteiner, ligesom andre bælgfrugter, men med en højere procentdel selv end linser.
- De indeholder alle de essentielle aminosyrer takket være den høje biologiske værdi af deres proteiner. Blandt dem methionin, lysin og histidin, sidstnævnte afgørende for børn.
- Giver en stor mængde fiber.
- De har en lang række vitaminer og mineraler såsom vitamin A, vitamin E og gruppe B vitaminer (undtagen B12), samt fosfor, kalium, folinsyre og en god mængde jern.
- De er en af de bedst tilgængelige kilder til plantebaseret calcium, samt antioxidanter, hvoraf de kan indeholde op til 29 forskellige typer.
Fordele ved Azuki
- De har en alkaliserende og vanddrivende virkning, som forbedrer den korrekte funktion af nyrer og blære, bekæmper acidose og regulerer blodets surhedsgrad.
- Forbedrer intestinal transit og fordøjelse, tager sig af bakteriefloraen eller mikrobiotaen.
- De balancerer blodsukkerniveauet såvel som kolesterol, hvilket forbedrer blodgennemstrømningen.
- De bidrager til leverens afgiftning takket være et mineral kaldet molybdæn, der findes i store mængder.
- Det hjælper på vægttab, da de har en stor mættende effekt.
- Det anses for at være gavnligt mod hævelse, brugt i tilfælde af fordøjelses-, kardiovaskulært, muskuloskeletalt og endda ydre hudubehag eller tilstande.
- De bidrager til hormonregulering takket være fytoøstrogener, plantestoffer, der kan virke som østrogener i kroppen.
- De forbedrer knoglekvaliteten takket være deres bidrag af mineraler, der er afgørende for knoglesundhed og styrke.
Satisfied customers
Baseret på 136.627 anmeldelser
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.