Hvede
Hvede er et sundt korn, der giver vegetabilsk protein, vitaminer, mineraler, folinsyre og andre næringsstoffer, der er nødvendige for vores kost. Derudover har den et lavt indhold af fedt og natrium, så det kan indgå i enhver sund kost i enhver af dens forskellige varianter: hvid hvede, spelt, klid, bulgur, hvedekim...
Hvede er et sundt korn, der giver vegetabilsk protein, vitaminer, mineraler, folinsyre og andre næringsstoffer, der er nødvendige for vores kost. Derudover har den et lavt indhold af fedt og natrium, så det kan indgå i enhver sund kost i enhver af dens forskellige varianter: hvid hvede, spelt, klid, bulgur, hvedekim...
Filtrer efter
Sorter efter
Hvede er et sundt korn, der giver vegetabilsk protein, vitaminer, mineraler, folinsyre og andre næringsstoffer, der er nødvendige for vores kost. Derudover har den et lavt indhold af fedt og natrium, så det kan indgå i enhver sund kost i enhver af dens forskellige varianter: hvid hvede, spelt, klid, bulgur, hvedekim...
Derudover er der for personer med cøliaki også nogle typer glutenfri hvede, såsom boghvede. Du har dem alle i Naturitas!
Hovedtyper af hvede
Den bedst kendte hvedetype kaldes almindelig hvede eller hvid hvede, der bruges til at lave de fleste bager- og wienerbrødsprodukter. Derfor er det også kendt som brødhvede. På den anden side bruges durumhvede til at lave pasta, hvis højere glutenindhold gør den mere modstandsdygtig.
Valgmuligheder som spelt vinder gradvist frem, en sort, der er meget ældre end almindelig hvede, mere fordøjelig og med mere næringsværdi. Hvedekim, som udvindes af en del af hvedekornet, normalt i form af olie, forbruges også i stigende grad.
Et andet hvedederivat er bulgur, som er lavet ved at koge hvedekorn og er meget energisk. Når vi maler den ydre skal af hvedekornet, får vi klid, som er meget rig på fibre og hjælper med at bekæmpe forstoppelse.
Glutenfri hvede til cøliakere
I tilfælde af personer med cøliaki eller glutenintolerance, er der nogle alternativer såsom boghvede. I virkeligheden er det ikke et korn, men derimod frø af en anden plante end hvede, som udover at være glutenfri er rig på vitaminer og mineraler. Boghvedemel bruges til at lave brød og andre wienerbrød og konfektureprodukter.
Satisfied customers
Baseret på 136.627 anmeldelser
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.