Original økologisk Kombucha
Spar med disse pakker
Produktværdier
-
Uden alkohol
-
Bio-øko
Beskrivelse
Hvem skulle fortælle os, at en drink med tusinder af års historie ville blive moderne? Altså ja. For nylig har kombucha sneget sig ind på vores liste over sunde muligheder, når vi tænker på en forfriskende drink. Men i modsætning til andre har kombucha et sundt plus, som gør, at den hurtigt vinder frem.
Indikation
Men hvad er kombucha?
Det er en fusionsdrik. Det er med andre ord en drik, der kombinerer teens fordele med de sunde dyder ved fermenterede drikke, og det hele uden alkohol, så alt er positive point.
Vi skal lede efter kombuchas oprindelse i teens vugge, det vil sige i Kina, da de under Han-dynastiet for omkring 2.000 år siden opdagede, at te kunne gæres og opnå en boblende drik med en behagelig smag. På kort tid opnåede denne ældgamle læskedrik stor popularitet, og kejserne betragtede den som en livseliksir.
Nu, i dag, med alt, hvad vi ved om probiotika, får dette adjektiv betydning, da flere og flere fordele bliver opdaget ved fermenterede fødevarer, og hvordan de hjælper os med at forbedre vores tarm og generelle velvære.
Hvordan tilbereder du kombucha?
Råmaterialet til at lave kombucha er te (Camellia sinensis), der er fermenteret med en blanding af mikroorganismer, der danner en slags "svamp" kaldet SCOBY og ligner meget kefirsvampen. Blandt de mange mikroorganismer, som vi finder i SCOBY, skiller bakterier som Komagataeibacter, Gluconobacter, Acetobacter sig ud; Lactobacillus, Lactococcus og gærarter såsom Schizosaccharomyces pombe, Saccharomycodes ludwigii, Kloeckera apiculata, Saccharomyces cerevisiae, Zygosaccharomyces bailii, Torulaspora delbrueckii og Brettanomyces bruxellensis.
Efter denne første gæring tilsættes saft for at smage den, og den lader sig gære igen. Takket være denne anden gæring får drikken aroma, smag og dens ejendommelige bobler, hvilket gør den til en sund, naturlig og meget lækker læskedrik.
Kombucha er en kulsyreholdig drik, rig og sund takket være dens dobbeltgæring.
Med naturlige vitaminer.
Ud over antioxidanterne i te og den probiotiske effekt af de mikroorganismer, der fermenterer den, gemmer kombucha stadig på en anden hemmelighed.
Og med så meget gæring efterlader vi nok tid til, at mikroorganismerne i kombuchaen kan fremstille vitaminer, der beriger drikken. Faktisk anslås det, at et glas kombucha giver 1,5 mg vitamin B1, 16 mg vitamin B2, 1 mg vitamin B6 og 50 mg vitamin C, foruden polyfenoler, organiske syrer og en lille portion proteiner.
Så hvis du leder efter en forfriskende, nærende, lækker og meget sund drink, så tænk på kombucha. Prøv det og se, hvordan du kan lide det!
Indtagningsmode
Må ikke rystes. Åbn forsigtigt. Tag til smag.
Lagringsbetingelser
Når den er åbnet, opbevares den i køleskabet i højst 7 dage.
Ingredienser
Vand, rørsukker*, grøn te* (0,14%).
*Ingredienser fra økologisk landbrug.
Næringsoplysninger
-
For 100 Gram
-
Energisk værdi8 Kcal
-
Lipid fedt0.1 G
-
Mættede fedtsyrer0.1 G
-
Kulhydrater / kulhydrater1.82 G
-
Sukker1.8 G
-
KostfibreG
-
Proteiner0.06 G
-
Salt0.02 G
Specifikationer
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.