Øko Dehydreret Mælk Kefir Granulat
Produktværdier
-
Økologisk
Beskrivelse
Kefirkos Eco-dehydreret mælkekefirgranulat indeholder en tilstrækkelig mængde til at forberede 600 ml mælkekefir (lille beholder).
- Holdbarheden af dehydreret granulat er 12 måneder.
- Hver pakke viser den maksimale dato, hvor de kan dehydreres.
- Alle granulat er ledsaget af deres aktiverings-/brugsvejledning.
Mælkekefir er en lækker probiotikapakket drik fremstillet med mælk og kefirknuder. Blot ved at tilføje mælkekefirknuderne i en krukke til mælken, vil gæringsprocessen finde sted, hvilket resulterer i en rig, lækker og sund mælkekefir. Du kan tage det naturligt eller bruge det som en anden ingrediens i dine smoothies, shakes, is, kager, salater, kager, småkager, kager, buddinger, crepes osv. Mælkekefirknuder kan genbruges igen og igen, da de formerer sig, mens de fermenterer vores kefir.
Indikation
Tips
Temperaturen i omgivelserne påvirker i høj grad gæringsintensiteten. I vintermånederne anbefales det at fermentere kefiren i et varmere miljø (men ikke direkte udsat for solen eller andre stærke varmekilder). For eksempel husets varmeste rum, eller vi kan endda pakke glasset ind med et tæppe. Af denne grund kan aktiveringstiden for granulatet forlænges til mere end en uge. I dette tilfælde skal du insistere mere og skifte mælken oftere, som der står i vejledningen.
Når vi finder ud af, at granulatet danner et enkelt stykke, er det tilrådeligt at adskille dem forsigtigt i hånden i mindre stykker; På denne måde optimeres optagelsen af vitaminer og mineraler fra mælken og dens gæringsaktivitet forbedres.
Hvordan aktiveres Kefir Granulat?
- Hæld en lille mængde stuetemperatur mælk i en glaskrukke og tilsæt de dehydrerede granulat.
- Lad gære i 24 timer.
- Si granulatet og kassér mælken (hvis granulatet er småt, skal du måske i starten bruge en si finere end åbningerne på den indbyggede si).
- Vask granulatet med varmt vand uden klor og gentag det første trin.
- Skift mælken hver 24 timer, indtil kefiren begynder at gære.
- Når du er tilfreds med kefiren, skal du bruge mere mælk til gæring.
Hvilken type mælk skal man vælge, når man aktiverer Kefir-granulat?
For at tilberede mælkekefir kan du bruge ko-, ged-, får- eller plantebaseret mælk. Det anbefales dog at vælge frisk eller pasteuriseret sødmælk til aktivering.
Hvor lang tid tager det at genaktivere Kefir-granulat?
Aktiveringstiden afhænger af, hvor længe kornene var uden mad. Det tager normalt 7-14 dage at aktivere mælkekefirkorn.
- Når du beslutter dig for at aktivere kefirkornene, læg dem i varm mælk. Prøv at bruge den samme mælk, som blev brugt før (ko, får, ged). Skift mælken hver 24. time og vask forsigtigt kornene med IKKE-kloreret vand, når du skifter mælk. Du kan stoppe med at vaske kornene efter den tredje eller fjerde dag.
- Bliv ved med at skifte mælk, indtil kornene er aktiveret, hvilket er, når de begynder at producere kefir. Dette kan ske meget hurtigt, men kan nogle gange tage op til 2 uger, hvis kornene blev opbevaret i længere tid.
Hvad skal man gøre, hvis kefirkornene er små og ikke vokser i starten?
Nogle gange, hvis vi bemærker, at kefirkornene er små i starten, skal vi ikke bekymre os, da de vil begynde at vokse, andre gange er de bare dele af de større korn, der adskilles. Der er ikke noget galt med små korn, så længe de producerer god kefir. Hvis du er bekymret for at miste kornene, så prøv at si dem gennem en mindre plastikmaske (vi bør ikke bruge metal med kefirgranulat), indtil de vokser.
Indtagningsmode
- Det anbefales at indtage umiddelbart efter tilberedning.
- Placer kefirnodulerne i glasbeholderen og tilsæt nok mælk - op til den første ring for at opnå cirka en portion og op til den anden ring til to portioner.
- Skru det klare låg lidt af, så luften kan cirkulere, hvilket vil hjælpe med gæringen. Lad det sidde ved stuetemperatur i cirka 24 timer. Når indholdet bliver tættere, er vi færdige med den første gæring.
- Efter den første gæringsproces anbefaler vi at fjerne begge låg og bruge røremaskinen til forsigtigt at blande kefiren, dette vil hjælpe med at hælde den lettere. Du kan også ryste din Kefirko, men sørg først for at lukke begge låg tæt.
- Når du har blandet det hele godt, skrues silen på igen, og du kan nu servere din kefir. Si-låget er designet således, at knuderne forbliver inde i beholderen, når du hælder kefiren, og adskiller dem fra den flydende del.
Lagringsbetingelser
Opbevares på et køligt, tørt sted.
Ingredienser
Dehydreret mælkekefir granulat.
Certifikat
SI-EKO-001
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
9 spørgsmål
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.