hvid orzo
Spar med disse pakker
Produktværdier
-
Bio-øko
Beskrivelse
Den hvide Orzo fra Salud Viva er en ingrediens af italiensk oprindelse, der falder inden for kategorien af tør pasta baseret på durumhvede semulje. Fremstillingen af kornene sker ved ekstrudering, som holder massen under 45º C. Dette sker under vakuum og ved lav hastighed, for ikke at denaturere proteinerne.
Indikation
Dens navn betyder byg, fra det latinske hordeum, men dens form er som et fladt og mere aflangt riskorn. I Italien er det meget populært, de kalder det ''risone'' og de bruger det også meget i andre middelhavslande, såsom Grækenland, Tyrkiet eller Cypern, der er det kendt som ''kritharaki''. Det bruges også nogle steder i Mellemøsten.
Indtagningsmode
Det anbefales at koge mellem 6 og 8 minutter, både i kogende vand og bouillon. Det ideelle er at lade det være al dente og ikke overdrive det. Men der er en anden formel, der er at riste det i forvejen, tørre det med lidt olie og derefter tilsætte væsken i en portion på lidt mere end halvdelen og koge indtil det er absorberet, som vi f.eks. paella. Som al pasta er den meget alsidig, når det kommer til madlavning. I betragtning af dens form og størrelse er det almindeligt at bruge orzo til at lave supper. eksempel ris pilaf.
Lagringsbetingelser
Opbevares på et køligt, tørt sted ved stuetemperatur.
Ingredienser
Durum hvede semulje*, Vand. *Fra økologisk landbrug.
Næringsoplysninger
-
For 100 Gram
-
Energisk værdi558 Kcal
-
Lipid fedt1.2 G
-
Mættede fedtsyrer0.3 G
-
Kulhydrater / kulhydrater75 G
-
Sukker3.3 G
-
Kostfibre2.6 G
-
Proteiner10.5 G
-
SaltG
Specifikationer
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.