Mugi Miso + Byg
Spar med disse pakker
Beskrivelse
Mugi Miso + Mimasa Byg er lavet med sojabønner blandet med byg og er kendetegnet ved at have en sød smag, selvom havsalt også bruges til fremstillingen.
Indikation
Den er lavet med sojabønner blandet med byg og er kendetegnet ved at have en sød smag, selvom havsalt også bruges til fremstillingen. Koji (Aspergillus oryzae) blandes først med byg og, når den er gæret, slutter den sig til sojabønnerne. Mimasa mugi miso gærer i 18 måneder efter århundreder gamle traditionelle metoder, i cedertønder ved stuetemperatur. Under gæringen aktiveres koji-enzymer og bakterier og for at forhindre oxidation lægges tunge sten ovenpå tønderne for at knuse blandingen og adskille misopastaen fra luften og fremskynde gæringen.
Kun naturlige ingredienser bruges til at lave Mimasa mugi miso (ikke-transgene sojabønner, byg, vand, havsalt, kartoffelstivelse og kojifrø), som der ikke er brugt gødning eller andre kemikalier til. Resultatet er et produkt med en unik aroma og kvalitet, meget rig på næringsstoffer. Misos, hvor gæringsprocessen accelereres med varme, mister disse næringsstoffer. Det samme sker, når der tilsættes konserveringsmidler og farvestoffer. Vi vil kun finde fordøjelsesenzymer og aminosyrer i misos, der har været naturligt fermenteret i mindst mere end et år, underlagt sæsonbestemte temperaturudsving.
Sojabønner, hovedingrediensen i mugi miso, er rige på protein, men svære at fordøje. I miso nedbrydes sojaprotein til aminosyrer under gæringen, hvilket ikke kun gør det let at fordøje, men også hjælper fordøjelsessystemet og genopbygger tarmfloraen.
Miso er den sundeste og nemmeste måde at assimilere sojaprotein på. Ved fremstillingen bruges hele sojabønnekornet, inklusive skindet. Miso har således den ekstra fordel af stoffer som saponin, linolsyre og lecithin, som hjælper med at opløse lipoproteiner, der klæber til blodvæggene. Derfor fremmer miso forebyggelse af forhøjet blodtryk, ophobning af lipider i plasma og slagtilfælde. Ligeledes hjælper det med at opretholde elasticiteten i blodkarrene.
Indtagningsmode
Det anbefales især som krydderi i supper, pates, bælgfrugter og korn. Det tilsættes normalt, når vi er færdige med at lave en ret og har slukket for varmen. Så fortynder vi en lille teskefuld Mimasa mugi miso per portion i suppen eller bouillonen. Vi lader den hvile et par minutter, og vi kan nu servere. Du kan også tilberede lækre pates ved at blande med økologisk tahin og vand, eller bruge det som dressing i saucer.
Husk, at det ikke er nødvendigt at tilsætte salt, da det allerede er et krydderi, der har salt. Derfor er det meget svært for det at fordærve, men hvis vi bor et varmt sted, er det bedre at sætte det i køleskabet, når beholderen er åbnet. Da den er en gæring, bør den ikke koges, ellers ville den miste sine egenskaber.
Ingredienser
Ikke-GMO sojabønner, byg, vand, havsalt, kartoffelstivelse, koji frø
Næringsoplysninger
-
For 100 Gram
-
Energisk værdi153 Kcal
-
Lipid fedt5.8 G
-
Mættede fedtsyrer1 G
-
Kulhydrater / kulhydrater16.7 G
-
Sukker5.7 G
-
Proteiner11.8 G
-
Salt4 G
Specifikationer
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
1 spørgsmål
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.