Fermenteret soja- og rispasta Shiro Miso
Spar med disse pakker
Beskrivelse
Miso med byg fremmer blandt andet forebyggelse af lipoproteiner og højt blodtryk.
Mugi miso er lavet med sojabønner blandet med byg og er kendetegnet ved at have en sød smag, selvom havsalt også bruges til fremstillingen.
Koji (Aspergillus oryzae) blandes først med byg og, når den er gæret, slutter den sig til sojabønnerne.
Fremstillingsprocessen er opdelt i fire trin: det første er tilberedning af koji, derefter tilberedning af sojabønner, processen med at blande koji med sojabønner og endelig fermentering af miso. Sojabønner tilberedes ved vask og iblødsætning. Dens størrelse øges 2,2 gange. De dampes derefter, får lov at køle af og blandes med koji og havsalt. Hele blandingen knuses derefter.
MIMASA mugi miso gærer i 18 måneder efter århundreder gamle traditionelle metoder, i cedertønder ved stuetemperatur. Under gæringen aktiveres koji-enzymer og bakterier og for at forhindre oxidation lægges tunge sten ovenpå tønderne for at knuse blandingen og adskille misopastaen fra luften og fremskynde gæringen.
Til fremstilling af MIMASA mugi miso bruges kun naturlige ingredienser (ikke-transgene sojabønner, byg, vand, havsalt, kartoffelstivelse og kojifrø), hvortil der ikke er brugt gødning eller andre kemikalier.
Resultatet er et produkt med en unik aroma og kvalitet, meget rig på næringsstoffer.
Indtagningsmode
Traditionelt tages det især som krydderi i supper, pates, bælgfrugter og korn. Det tilsættes normalt, når vi er færdige med at lave en ret og har slukket for varmen.
Så fortynder vi en lille teskefuld MIMASA mugi miso per portion i suppen eller bouillonen. Vi lader den hvile et par minutter, og vi kan nu servere. Du kan også tilberede lækre patéer ved at blande den med økologisk MIMASA tahini og vand, eller bruge den som dressing i saucer.
Husk at det ikke er nødvendigt at tilsætte salt til MIMASA mugi miso, da det allerede er et krydderi der har salt. Derfor er det meget svært for MIMASA mugi miso at fordærve, men bor vi et varmt sted er det bedre at sætte det i køleskabet, når beholderen er åbnet. Da den er en gæring, bør den ikke koges, ellers ville den miste sine egenskaber.
Ingredienser
Blanding af ris og fermenterede sojabønner.
Næringsoplysninger
-
For 100 Gram
-
Energisk værdi190 Kcal
-
Lipid fedt5.1 G
-
Mættede fedtsyrer0.7 G
-
Kulhydrater / kulhydrater22.1 G
-
Sukker18.6 G
-
Kostfibre0 G
-
Proteiner10.9 G
-
Salt5.31 G
-
Natrium2.125 G
Specifikationer
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
1 spørgsmål
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.