æble pektin
Spar med disse pakker
Beskrivelse
Æblepektin bruges som et grøntsagsgeleringsmiddel til fremstilling af frugtsyltetøj og gelé.
Indikation
Pektiner er naturlige polysaccharider, der findes i plantecellernes vægge. De er særligt følsomme over for 3 faktorer: PH (jo højere surhedsgrad, jo større gelering), sukker (fra 10 til 80%) og calcium (tilstedeværelse af calciumioner i mælken).
Indtagningsmode
Det anbefales at dispergere pektinen i koldt vand, blande det først med de øvrige tørre ingredienser og hælde væsken over, der skal bruges lidt efter lidt ved hjælp af turmixen. Det kan også spredes i olie, sukkersirup, likører osv.
Hvis vi ønsker at opløse det bedre, kan vi varme op til 80-85º C. Hårdt vand kræver mere kogetid. Gelering af pektin på grund af calciums virkning i mejeriprodukter sker under afkøling. Den endelige tekstur opnås efter 24 timer. Cirka 3 g pektin svarer til et stykke gelatine
Dens vigtigste egenskab er dens lysstyrke og gennemsigtighed og dens evne til at modstå fryse- og optøningsprocesser. Dens doser er 3% i koldt vand og 6 til 8% i varmt vand.
Forholdsregler
Kan indeholde spor af nødder og sesam.
Lagringsbetingelser
Opbevares på et køligt sted (under 18ºC), tørt, beskyttet mod sollys og isoleret fra jorden.
Ingredienser
Uamideret æblepektin.*
(*) Specielt til økologiske opskrifter.
Næringsoplysninger
-
For 100 Gram
-
Energisk værdi239 Kcal
-
Lipid fedt1 G
-
Mættede fedtsyrer1 G
-
Kulhydrater / kulhydrater25 G
-
Sukker25 G
-
Kostfibre65 G
-
Proteiner1 G
-
SaltG
Specifikationer
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
2 spørgsmål
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.