Økologiske chiafrø
Produktværdier
-
Vegansk
-
Uden gluten
-
Sukker fri
-
Uden laktose
-
Uden konserveringsmidler
Beskrivelse
Chiafrø fra Salud Viva har et stort potentiale i essentielle aminosyrer, deres enorme procentdel af fibre mellem 50 og 60%, da de ikke indeholder gluten, kan perfekt indtages af cøliakere. De var en af de mest værdsatte afgrøder i præcolumbianske samfund, og i dag ved vi hvorfor.
Ingen magnesiumstearat, ingen siliciumdioxid... Kun de angivne ingredienser.
Indikation
Chía er en urteagtig plante, hjemmehørende i de bjergrige områder i Mellemamerika og brugt siden den præcolumbianske tid, hvor den var en af de grundlæggende fødevarer for civilisationer. Chiafrø skiller sig ud for deres rigdom i ernæringskomponenter såsom flerumættede fedtsyrer (omega 3 og 6), kostfibre, vitaminer og mineraler.
Udover det imponerende bidrag fra omega 3 indeholder frøene omkring 20 % protein. Blandt de essentielle aminosyrer, de indeholder, skiller lysin sig ud, en begrænsende aminosyre i andre kornsorter.
De indeholder ikke gluten, så deres forbrug er velegnet til personer, der er allergiske eller intolerante over for gluten.
De er en værdifuld kilde til opløselige og uopløselige kostfibre. Kost rig på fiber hjælper med at opretholde fordøjelses- og tarmsundhed og letter evakueringen af afføring.
Med hensyn til vitaminer, mineraler og sporstoffer har chia et højt indhold af Calcium, Jern, Magnesium, Kalium, Zink, Mangan, Fosfor, Kobber, Gruppe B-vitaminer og E-vitamin.
Chiafrø indeholder også flavonoider, der hjælper med at holde fedtsyresammensætningen af frøene mere stabile. Det forhindrer dem i at harske hurtigt, i modsætning til hvad der sker med andre essentielle syrer fra fisk eller alger, der let oxiderer.
Indtagningsmode
Det anbefales at indtage chiafrø ved at placere dem mellem to spiseskefulde frø i et glas vand, juice eller anden drik. De røres med en ske, så de kommer i kontakt med væsken og efterlades i mellem 15 og 30 minutter. På grund af den opløselige fiber indeholdt i frøet og også på grund af dens evne til at absorbere væske, vil der dannes en gel, som vil blive taget sammen med frøene efter ventetiden er gået. Ved at blande dem med vand og lade dem stå i 15 eller 30 minutter. Resultatet bliver en næsten fast gelatine. Denne reaktion, der genererer gelen, skyldes den opløselige fiber, der er til stede i chia. Det anbefales at indtage mellem 10 og 25 gram chia om dagen.
Ingredienser
Per 100 g:
Omega 3 (18,7 g), Omega 6 (6,2 g), Omega 9 (2 g), Rå Chiafrø Eco.
Certifikat
ES-ECO-020-CV
Næringsoplysninger
-
For 100 Gram
-
Energisk værdi459 Kcal
-
Lipid fedt32.7 G
-
Mættede fedtsyrer3.52 G
-
Kulhydrater / kulhydrater2.34 G
-
Kostfibre33.9 G
-
Proteiner21.9 G
-
Salt0.01 G
Specifikationer
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.