Kombu
Spar med disse pakker
Produktværdier
-
Vegansk
-
Uden gluten
-
Uden tilsat sukker
-
Uden gær
-
Intet tilsat salt
-
Bio-øko
Beskrivelse
Kombu er en velsmagende tang rig på jod, som du kan tilberede med ris eller bønner for at give mere smag (umami) til din ret. Kombu kommer fra den kolde nordlige ø Hokkaido i Japan.
Indikation
Ved at tilberede kombu til din ret, kan du give ekstra smag til risene og bønnerne. Japanerne bruger kombu på samme måde, som de fleste europæere bruger laurbærblade. Kombu kommer fra den nordlige ø Hokkaido, som er stedet for at dyrke kombu, takket være det kolde klima.
Kombu indeholder naturligt meget jod (232,7 mg pr. 100 g). Selvom dette i bund og grund er et godt stof, er der for nogle grupper (gravide kvinder, mennesker med skjoldbruskkirtelproblemer og børn) en øvre daglig indtagelsesgrænse. Dette er grunden til, at kombu ikke spises, men tilberedes med mad.
Indtagningsmode
Det anbefales at koge 1 eller 1/2 strimmel med ris, grøntsager eller bælgfrugter for ekstra umami. Fjern strimlen efter tilberedning og spis den ikke. Hvis du vil lave dashisoak, 1 strimmel kombu og 2 stykker shiitake i 1 liter vand i køleskabet i 4 til 20 timer.
Lagringsbetingelser
Efter åbning opbevares det tæt på et tørt, mørkt sted ved stuetemperatur (maks. 20°C).
Ingredienser
Kombu (Japan)
(*) Økologisk landbrug
Næringsoplysninger
-
For 100 Gram
-
Energisk værdi209 Kcal
-
Lipid fedt3 G
-
Mættede fedtsyrer1.1 G
-
Kulhydrater / kulhydrater21.5 G
-
SukkerG
-
Kostfibre32.7 G
-
Proteiner7.8 G
-
Salt6.6 G
-
Natrium2640 Mg
Specifikationer
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.