Tsukemonoki picklepresse 1,2 Ltr.
Spar med disse pakker
Produktværdier
-
Bpa-fri
Beskrivelse
Tsukemonoki picklepresse 1,2 Ltr. fra Terrasana er et japansk værktøj, hvormed du kan fermentere frugt og grønt derhjemme på en meget nem, hurtig og hygiejnisk måde. På denne måde kan du berige din mad på et par timer!
Indikation
Ved at gære din mad beriger du den og kan få den til at holde længere. Du kan give din mad en lækker og unik smag på et par timer. Hvad angår grøntsager, så tænk især på hårde grøntsager som rødbeder, kål, gulerødder, løg og græskar. Blødere grøntsager, såsom agurk, tomat og spinat, bliver hurtigt grødet, så du bør kun gære dem i kort tid. Frugten kan også gære godt. Især ferskner, blommer, abrikoser og eksotiske frugter som ananas og mango.
Regler for gæring:
- En længere gæringstid betyder generelt stærkere, mere sure smag. Gæringsprocessen er hurtigere, hvis temperaturen er på eller tæt på stuetemperatur, og luftfugtigheden er høj.
- Sørg for god hygiejne, når du bruger din syltepresse, og vask dine hænder grundigt før, under og efter processen.
- Brug af for lidt salt kan gøre produkterne mindre sprøde og kan i nogle tilfælde også være usikre på grund af væksten af de forkerte bakterier.
Indtagningsmode
Det anbefales at følge brugsanvisningen:
Trin 1: Kom 400 g af din yndlingshakkede grøntsag (eller frugt) i saltlagepressen.
Trin 2: Tilsæt 2 spiseskefulde genmai su, ume su eller mirin.
Trin 3: Tilsæt 1 tsk urter (valgfrit).
Trin 4: Hæld 6-8 g salt på grøntsagerne (2 % af grøntsagens vægt).
Trin 5: Vent et par timer:
- 1 time for en let gæret smag eller et par dage for en virkelig fermenteret smag.
- 4 timer vil altid være fint.
Trin 6: Dræn grøntsagen eller frugten og krydr med fx umeboshi, furikake eller tahin.
Trin 7: Opbevar i køleskabet i 3 dage.
Lagringsbetingelser
Opbevares på et køligt, tørt sted.
-
Der er endnu ingen spørgsmål til denne artikel.
Spørgsmål og svar
Stil et spørgsmål om denne artikel, og du vil få svar fra et stort Naturlovers-fællesskab.
Hvis du ikke ser det, så tjek spam, det kan være blevet markeret som spam.